top of page


Even Voorstellen


Hello,


Ik ben Gerrit Janssens, geboren in 1953


Mijn eerste interesse voor fotografie begon rond mijn 12de. Ik nam de oude 6x6 klapcamera van mijn vader mee op schoolreisjes e.d. Later schoof de fotografie even naar de achtergrond (studies, sport, scouts, meisjes namen toen beslag op mijn tijd) Na mijn legerdienst kwam de liefde voor de fotografie samen met die voor de speleologie weer boven. Toen ik 25 was kwam ik contact met John Joris en werd ik lid van een nieuw opgerichte fotoclub. Alle leden waren debutanten en John, ervaren fotograaf, werd onze leermeester. De ploeg was jong en erg leergierig. Na 2 jaar organiseerden we ons eerste fotosalon met zelf ontwikkelde Z/W foto's. Er kwamen meer ervaren leden bij en na een tijd verhuisden we van vergaderplaats.


Toen ik 35 was sloot ik aan bij fotoclub "Optika Zwijndrecht" waar ik een paar jaar later voorzitter werd en nog steeds ben. Ik ben nog steeds gepassioneerd door fotografie in de ruimste zin van het woord. Dit wil zeggen niet enkel foto's maken maar ook doka werk, fototentoonstelligen bezoeken, verzamelen van foto's van "grote" fotografen, lezen van fototijdschriften en boeken, het bekijken van fotosite's op het web en soms het geven van een cursus om mijn liefde over te dragen.


Mijn lievelingsfotografen zijn Helmut Newton, Jean Loup Sieff, Robert Mapplethorpe, Franco Fontana, Ed Van Der Elsken, Pascal Baetens, Marc Lagrange en nog wel enkele andere.


Hoewel ik ook wel landschaps en natuurfotografie (macro) doe, ligt mijn ding toch meer in de studio en vooral dan modelfotografie.

bottom of page